وردپرس (WordPress) چیست و چطور یک سایت وردپرسی بسازیم؟

وردپرس چیست؟

دنبال راه ساده‌ای برای ساخت سایت می‌گردید؟ پس حتماً در این مقاله همراه ما باشید؛ چون می‌خواهیم ببینیم وردپرس چیست! پلتفرمی که ساخت سایت بدون نیاز به کدنویسی را ممکن می‌کند و به همین خاطر، کلیت کار خیلی راحت‌تر می‌شود.

به‌علاوه، راجع‌به هاست وردپرس هم صحبت خواهیم کرد؛ نوعی سرویس میزبانی که با هدف ارائۀ بهترین امکانات به سایت‌های ساخته‌شده با وردپرس آماده می‌شود.

برای شروع بیایید تعریف کاملی از وردپرس داشته باشیم.

وردپرس چیست؟

اغراق نیست اگر بگوییم وردپرس یکی از عوامل اصلی فراگیری اینترنت بود! در گذشته و زمانی که اینترنت می‌رفت به ابزاری برای تسهیل ارتباطات جهانی تبدیل شود، ساخت سایت کاری نسبتاً سخت بود.

فقط آن‌هایی که دستی بر آتش برنامه‌نویسی داشتند می‌توانستند سایت بسازند و به همین خاطر، ساخت سایت هزینۀ زیادی داشت. در نتیجه، تعداد سایت‌ها هم خیلی کمتر بودند و هرکسی نمی‌توانست برای خود یا کسب‌وکارش سایت بسازد.

اما در اوایل هزارۀ جدید، وردپرس آمد و ورق را به‌کل برگرداند! WordPress اولین نمونه از پلتفرم‌هایی بود که سیستم مدیریت محتوا یا CMS (مخفف Content Management System) نام گرفتند. 

CMS ها امکان ساخت سایت، بدون داشتن دانش زیاد از کدنویسی را فراهم کردند و به‌دنبال این موضوع، هزینۀ ساخت و راه‌اندازی سایت هم پایین آمد؛ پس به‌لطف این تکنولوژی، ساخت سایت راحت‌تر و ارزان‌تر و مسیر برای فراگیری بیشتر اینترنت هموار شد.

حتی حالا که کلی CMS دیگر هم وارد بازی شده‌اند، وردپرس همچنان با اختلاف، محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین سیستم مدیریت محتوا در اینترنت است؛ خصوصیاتی مثل کاربرپسند بودن، طرز استفادۀ آسان، وجود امکانات خیلی زیاد برای سفارشی‌سازی سایت و…، اصلی‌ترین دلایلی هستند که وردپرس را به جایگاه امروزی رسانده‌اند.

ویژگی دیگر وردپرس که حتماً باید به آن اشاره کنیم، متن‌باز (Open-Source) بودن است؛ یعنی هرکسی که دانش فنی کافی را داشته باشد، می‌تواند هستۀ وردپرس را با هدف بهبود دادن آن تغییر دهد. اگر تغییرات واقعاً کاربردی و مفید باشند، دیگران هم می‌توانند از آن‌ها بهره ببرند. ضمن اینکه متن‌باز بودن، یعنی لازم نیست هزینه‌ای برای استفاده از امکانات این CMS بپردازید!

امکانات و قابلیت‌های پرشماری که در اختیار کاربران وردپرس قرار می‌گیرند، باعث می‌شوند این سیستم مدیریت محتوا برای ساخت انواع‌واقسام سایت‌ها مناسب باشد؛ از وبلاگ‌های شخصی گرفته تا فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ.

جلوتر، در بخشی جداگانه، مفصلاً به این موضوع می‌پردازیم و می‌گوییم امکان ساخت چه نوع سایت‌هایی با وردپرس وجود دارد؛ اما بهتر است قبل از آن، راجع‌به جنبه‌های مختلف این CMS صحبت کنیم تا تمام اطلاعات پایه‌ای لازم را به دست بیاورید.

اگر موافق باشید، کمی تخصصی‌تر صحبت کنیم.

زبان برنامه‌نویسی وردپرس چیست؟

احتمالاً آن‌هایی که دوست دارند ته‌وتو همه‌چیز را از ریشه دربیاورند، راجع‌به زبان برنامه‌نویسی وردپرس سؤال داشته باشند. خب حالا خود پلتفرم وردپرس با چه زبانی نوشته و ساخته شده است؟

PHP! هستۀ سیستم مدیریت محتوایی که داریم راجع‌به آن صحبت می‌کنیم، با زبان PHP نوشته شده است. زبان پویایی که می‌تواند خیلی خوب با یک دیتابیس MySQL ارتباط بگیرد و پس از آن، انواع فرمت‌های محتوایی را از طریق شبکۀ اینترنت به نمایش بگذارد.

در کنار PHP که گفتیم زبان اصلی وردپرس است، 3 زبان دیگر هم نقش پررنگی در موجودیت این CMS دارند:

1.     HTML: وظیفۀ ساختاربندی محتویات صفحه را بر عهده دارد؛

2.     CSS: وظیفۀ ظاهرسازی برای المان‌ها، جهت رسیدن به یک وجهۀ بصری چشم‌نواز را بر عهده دارد؛

3.     JavaScript: وظیفۀ برقرار کردن امکان تعامل و بهبود تجربۀ کاربری را بر عهده دارد.

تأکید می‌کنیم که همۀ اجزای تشکیل‌دهندۀ وردپرس پیرامون PHP شکل می‌گیرند؛ ولی خب نمی‌توانیم از اهمیت این 3 زبان جانبی برای ساخت وب‌سایت‌های جذاب و دوست‌داشتنی وردپرس چشم‌پوشی کنیم.

همان‌طور که گفتیم، وردپرس با اختلاف زیاد محبوب‌ترین CMSای است که دنیا به خود دیده است! چرا و چگونه؟

چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

با استناد به آماری که در سایت WP ZOOM منتشرشده است، 478 میلیون سایت روی این CMS بنا شده‌اند! یعنی بیشتر از 43 درصد تمام وب‌سایت‌های موجود در اینترنت.

پس حتماً یک دلیلی پشت این محبوبیت بی‌حدوحصر وجود دارد! چرا یک دلیل؟! ما 5 دلیل را برای شما لیست می‌کنیم.

  1. بسیار کاربرپسند است!

رابط گرافیکی وردپرس آنقدر ساده و کاربرپسند است که هرکسی می‌تواند با اندکی آموزش، از آن استفاده کند و یک سایت وردپرسی بسازد.

یادآوری می‌کنیم که حتی اگر هیچ‌چیزی از دنیای کدها ندانید، با کمک وردپرس می‌توانید انواع صفحات اینترنتی و پست‌ها را بسازید و بالا بیاورید. بارگذاری عکس‌ها و دیگر فرمت‌های محتوایی هم اصلاً کار سختی نیست و با چند کلیک ساده انجام می‌گیرد.

در کل، یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سبب می‌شود افراد زیادی برای ساخت سایت سراغ وردپرس بروند، همین خصوصیت است.

  1. امکانات سفارشی‌سازی خیلی زیادی دارد

وجود هزاران قالب پولی و رایگان، هرآنچه برای سفارشی‌سازی ظاهر سایت لازم دارید را در اختیارتان می‌گذارد.

همچنین، هزاران افزونه‌ای که هرکدام کاربردی به‌خصوص دارند، اجازه می‌دهند هر قابلیتی که به آن فکر کرده‌اید را در سایتی که قرار است بسازید، لحاظ کنید.

بنابراین، با وردپرس می‌توانید سایتی بسازید که چه از نظر ظاهری و چه از نظر عملکردی، کاملاً مطابق نیازها و خواسته‌های شما و کسب‌وکارتان است. هیچ‌گونه محدودیتی از این بابت نخواهید داشت.

  1. ساخت سایت سئوپسند را راحت می‌کند

وردپرس از همان اول، با هدف ارائۀ بهترین خدمات ممکن شروع به کار کرد. با گذر زمان و به‌دنبال تغییراتی که گفتیم هرکس می‌تواند روی هستۀ وردپرس اعمال کند، این CMS به پلتفرمی تبدیل شد که می‌تواند سایت‌هایی کاملاً سئوپسند بسازد.

به بیان دیگر، وردپرس از اولین مراحل طراحی سایت مسئلۀ بهینه‌سازی برای خوشایند موتورهای جست‌وجو را در کدنویسی زیرساخت اولیه نظر می‌گیرد؛ به این ترتیب، ساخت سایتی که مقدمات لازم برای تصاحب جایگاه‌های برتر را داشته باشد، خیلی راحت‌تر از قبل خواهد بود.

به‌علاوه، کمک گرفتن از افزونه‌هایی مثل Yoast و All in One SEO، باعث می‌شود سایت به بهترین شکل ممکن بهینه شود و تمام لازمه‌های جلب رضایت گوگل (و دیگر موتورهای جست‌وجو) را داشته باشد.

  1. جامعۀ استفاده‌کنندگان خیلی بزرگ و فعالی دارد

به این موضوع اشاره کردیم و گفتیم که میلیون‌ها سایت در اینترنت با وردپرس سروکار دارند؛ پس طبیعتاً جامعۀ استفاد‌ه‌کنندگان یا اصطلاحاً Community این سیستم مدیریت محتوا هم خیلی وسیع است. جمعیت کثیری از دولوپرها که دائماً قالب‌ها و پلاگین‌های جدیدی برای وردپرس می‌سازند!

همچنین، این موضوع باعث می‌شود پیدا کردن راه‌حل برای هرگونه مشکل احتمالی هم بسیار راحت باشد.

پس علاوه‌بر اینکه وردپرس دائماً در حال بهبود و پیشرفت است، وجود میلیون‌ها نفری که در حال استفاده از این سیستم مدیریت محتوا هستند، خیال‌تان را راحت می‌کند که در صورت مواجهه با هرگونه چالش، پیدا کردن کمک کار خیلی سختی نخواهد بود!

  1. کاملاً توسعه‌پذیر است

طبیعی است که در زمان شروع فعالیت سایت، بازدیدکنندگان چندانی نداشته باشید؛ می‌خواهیم بگوییم هیچ سایتی از ابتدا بزرگ و پربازدید نبوده است.

وردپرس برای سایت‌های تازه‌تأسیس، عملکردی عالی از خود نشان می‌دهد؛ منتهی نکتۀ طلایی اینجا است که وقتی کسب‌وکار رشد کند و مشتری‌های بیشتری سمت‌تان بیایند، می‌توان سایت ساخته‌شده با این سیستم مدیریت محتوا را هم توسعه داد تا نیازهای نوظهور را به‌خوبی برطرف کند.

همان‌طور که گفتیم، امکانات سفارشی‌سازی به‌وفور در وردپرس وجود دارند و با این اوصاف، آماده‌سازی سایت برای شلوغی و ترافیک بیشتر هم ممکن است.

این قابلیت اهمیت خیلی زیادی دارد؛ چون مثلاً اگر برای ساخت سایت سراغ سایت‌سازها رفته باشید، با بزرگ شدن سایت، کمبودها را با پوست‌واستخوان حس خواهید کرد و چاره‌ای ندارید جز جابه‌جایی؛ ولی سایت‌های وردپرسی با چنین مشکلی مواجه نخواهند شد.

البته که انتخاب هاست مناسب هم روی عملکرد سایت در مواجهه با ترافیک بیشتر تأثیرگذار است. در بخش بعد، خصوصیات یک سرویس‌ میزبانی ایدئال برای سایت‌های وردپرسی را بررسی می‌کنیم.

چه هاستی برای سایت‌های وردپرسی مناسب است؟

در عمل، هر نوع هاستی می‌تواند برای میزبانی از سایت‌های وردپرسی به کار گرفته شود؛ از هاست اشتراکی گرفته تا سرورهای اختصاصی؛ اما برای اینکه بهترین عملکرد را دریافت کنید، باید توجه ویژه‌ای به برخی نکات داشته باشید.

اول‌ از همه، هاست باید بالاترین آپتایم ممکن را تضمین کند؛ یعنی در بیشتر مواقع برقرار باشد و بتواند سایت را روی نمایشگرهای بازدیدکنندگان به تصویر بکشد. سرعت بالای بارگذاری صفحات هم شرط مهمی است؛ چون هیچ بنی‌بشری روی کرۀ زمین پیدا نمی‌شود که از سایت‌های کُند خوشش بیاید!

بررسی ایمنی هاست هم جزو اقداماتی است که نباید از آن سرسری بگذارید. اتخاذ سازوکارهای امنیتی حرفه‌ای و ویژه، استفاده از گواهی SSL و بکاپ‌گیری منظم، مانیتورینگ دائمی وضعیت و…، باعث می‌شوند تا حد زیادی خیال‌تان از جهت ایمن بودن هاست و سایتی که روی آن میزبانی می‌کنید، راحت باشد.

هاست خوب برای وردپرس، باید ملزومات توسعه را در اختیار صاحب سایت قرار دهد؛ به این ترتیب، وقتی رشد محقق شود، مشکلی از بابت آماده‌سازی سایت برای میزبانی از تعداد بیشتر بازدیدکنندگان به وجود نمی‌آید.

و البته که پشتیبانی بی‌نقص از طرف هاستینگ هم بسیار حائز اهمیت است. خوش‌تان بیاید یا نه، گاه‌وبیگاه با مشکلاتی مواجه خواهید شد که ممکن است برای برطرف کردن آن‌ها، به‌کمک متخصصانی کاربلد نیاز پیدا کنید؛ اینجا است که می‌توانید روی خدمات پشتیبانی ارائه‌دهنده حساب باز کنید و از بهترین راهکارها برای برطرف کردن چالش‌ها بهره بگیرید.

این‌ها خصوصیات یک هاست ایدئال بودند. اگر می‌پرسید خصوصیات لازم هاست مناسب برای وردپرس چیست، باید بگوییم علاوه‌بر تمامی این موارد، چنین سرویس میزبانی‌ای باید امکان نصب ساده و آسان وردپرس را برای کاربر فراهم کند؛ همچنین، از آخرین آپدیت‌ها برخوردار و با انواع قالب‌ها و افزونه‌ها کاملاً سازگار باشد.

در حالت ایدئال، تمام کارهای فنی مثل به‌روزرسانی هسته، مقابله با خطرات سایبری رایج برای سایت‌های وردپرسی و… هم بر عهدۀ متخصصان هاستینگ خواهد بود و صاحب سایت می‌تواند تمام تمرکزش را روی بهبود وضعیت کسب‌وکار بگذارد.

خبر خوب اینکه چنین هاستی وجود دارد و با نام هاست وردپرس شناخته می‌شود.

هاست وردپرس چیست؟

وردپرس آنقدر محبوب شد که هاستینگ‌ها تصمیم گرفتند سرویس میزبانی ویژه‌ای برای سایت‌های ساخته‌شده با این CMS طراحی کنند؛ خروجی نهایی هاست وردپرس نام گرفت و بدون شک، بهترین نوع هاست برای انواع سایت‌های بنا شده روی این سیستم مدیریت محتوا است.

سرور این نوع هاست، طوری پیکربندی می‌شود که بتواند تمام نیازهای یک سایت وردپرسی را به بهترین شکل ممکن تأمین کند؛ به این منظور، منابع به‌‌صورت حساب‌شده‌ای به امور متخلف اختصاص می‌یابند.

با توجه به اینکه هاست با هدف میزبانی از سایت‌های وردپرسی آماده و ارائه می‌شود، هاستینگ سعی می‌کند تا روال انجام امور مختلف را برای کاربر، تا جای ممکن آسان کند. مثلاً همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، نصب آخرین نسخه از این CMS روی هاست وردپرس، تنها با یک کلیک انجام می‌شود و قرار نیست کاربر با پیچیدگی خاصی مواجه شود.

نکتۀ مهم دیگر اینکه چنین هاست‌هایی کاملاً توسعه‌پذیر هستند؛ چون ذات وردپرس توسعه‌پذیر است و سایتی که با آن ساخته می‌شود هم نباید با موانعی مثل محدودیت منابع سرویس میزبانی سروکله بزند.

پس اگر کسی پرسید هاست وردپرس چیست، بگویید نوعی هاست است که مختص میزبانی از سایت‌های وردپرسی ساخته شده و به همین دلیل، می‌تواند عملکرد ایدئال این نوع سایت‌ها را تضمین کند.

اختصاصی بودن هاست، به شناسایی راحت‌تر خطرات رایج برای سایت‌های وردپرسی و مقابلۀ مؤثرتر با آن‌ها کمک می‌کند؛ این یعنی امنیت آن در مقایسه با دیگر انواع هاست‌ها هم بیشتر است.

علاوه‌بر امکان نصب آسان وردپرس، کلاً مدیریت چنین سرویسی هم خیلی راحت‌تر است! هرآنچه که در کنترل‌پنل هاست وردپرس می‌بینید، کاملاً به این سیستم مدیریت محتوا اختصاص دارد.

به این ترتیب، اگر از ارائه‌دهندۀ معتبری سرویس بگیرید و کنترل‌پنل مناسبی روی هاست نصب باشد، پیدا کردن راه‌حل برای بزرگ‌ترین مشکلات هم زمان چندانی نمی‌برد.

ضمناً این را هم بدانید که در صورت تهیۀ هاست وردپرس، تیم پشتیبانی ارائه‌دهنده هم می‌تواند به‌شکلی بهینه‌تر کمک‌تان کند؛ چون شناسایی منشأ مشکل راحت‌تر می‌شود و به‌دنبال آن، تجویز راه‌حل هم سریع‌تر انجام می‌گیرد.

اجازه دهید باز هم تأکید کنیم که سرویس گرفتن از هاستینگ معتبر شرط مهمی است؛ چون لزوماً خرید هاست وردپرس قرار نیست گره از همۀ مشکلات باز کند، مگر اینکه ارائه‌دهنده هم کارش را درست انجام دهد.

بیایید کمی به عقب‌تر برگردیم و اطلاعات اولیۀ خود را‌جع‌به ساخت سایت روی این CMS را بیشتر کنیم.

جهت خرید هاست وردپرس مشهد هاست به لینک زیر مراجعه کنید:
خرید هاست وردپرس

برای استفاده از وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟

اینجا می‌خواهیم ببینیم ملزومات ساخت سایت با وردپرس چیست. فارغ از تمام فرعیاتی که شاید به کار بیایند، 3 مورد اصلی هستند که بدون آن‌ها امکان ساخت سایت وردپرسی (و کلاً هیچ نوع سایتی) وجود ندارد.

  • دامنه: آدرس سایت شما در اینترنت است و به کاربران کمک می‌کند به محتویات آپلودشده روی آن برسند. به صفحۀ ثبت دامنه بروید و آدرس سایت خود را با پسوند دلخواه بخرید.
  • هاست: هاست فضایی است که از محتویات سایت شما نگهداری می‌کند و آن‌ها را به مخاطبان‌تان نشان می‌دهد؛ گفتیم بهترین هاست برای سایت‌های وردپرسی، هاست وردپرس است که با رفتن به صفحۀ هاست پرسرعت و قدرتمند می‌توانید آن را تهیه کنید.
  •  SSL: این گواهی، ردوبدل کردن ایمن اطلاعات را ممکن می‌کند و سال‌ها است که به‌عنوان یک لازمۀ مهم برای ساخت انواع سایت در نظر گرفته می‌شود. برای تهیۀ آن، به صفحۀ گواهی SSL بروید.

بالاتر گفتیم که با وردپرس، همه‌نوع سایتی را می‌توان ساخت. اگر موافق باشید، در بخشی جداگانه، پاسخ کامل‌تری به این پرسش بدهیم.

چه نوع سایت‌های را می‌توان با وردپرس طراحی کرد؟

حد وردپرس چیست؟ کجا این سیستم مدیریت محتوا می‌گوید کاری از من برنمی‌آید و نمی‌توانم چنین سایتی را بسازم؟ راستش را بخواهید، جواب دادن به این سؤال اصلاً کار راحتی نیست؛ چون کمتر دیده شده که این CMS کم بیاورد!

انعطاف‌پذیری خیلی بالای وردپرس، باعث می‌شود بتوانیم با آن طیف خیلی وسیعی از سایت‌ها را بسازیم. مثلا:

  • وبلاگ
  • پورتفولیو
  • سایت سادۀ یک کسب‌وکار
  • فروشگاه‌های آنلاین پیچیده و بزرگ
  • سایت‌های عضویت‌محور
  • شبکه‌های اجتماعی
  • فروم‌های گپ ‌و گفت

ناگفته پیدا است که موضوع سایت هم اهمیت چندانی ندارد؛ همان‌طور که می‌توان برای ساخت وبلاگ راجع‌به برنامه‌نویسی سراغ وردپرس رفت، این CMS برای ساخت پورتفولیوی عکاسی هم کاربردی است!

نکتۀ جالب: وردپرس ابتدا قرار بود فقط برای وبلاگ‌نویسی به کار گرفته شود؛ اما گذر زمان و عرضۀ افزونه‌های پرشمار، آن را به پلتفرمی همه‌فن‌حریف تبدیل کرد که به هیچ پروژه‌ای نه نمی‌گوید.

قالب وردپرس چیست؟

قالب وردپرس در واقع پوسته‌ای است که روی سایت می‌نشیند و به آن شکل می‌دهد! به بیان ساده‌تر، قالب ظاهر سایت شما را تعیین می‌کند.

معمولاً هرآنچه که در تصویر می‌بینید، اعم‌ از رنگ‌بندی‌ها، فونت‌ها، آیکون‌ها و…، همگی بخشی از قالب نصب‌شده روی سایت وردپرسی هستند.

هزاران قالب وردپرسی رایگان و پولی وجود دارند که بیشتر آن‌ها کاملاً قابل سفارشی‌سازی هستند. تازه اگر کدنویسی بلد باشید، می‌توانید برای سایت خود قالبی اختصاصی طراحی کنید که با دستورالعمل‌های برندینگ مطابقت دارد.

انتخاب قالب درست و مناسب مهم است، چون ظاهر سایت برای حصول موفقیت اهمیت دارد.

افزونه وردپرس چیست؟

افزونه یا پلاگین، نرم‌افزار کوچکی است که وقتی در سایت وردپرسی نصب می‌شود، قابلیتی خاص را به آن اضافه می‌کند.

همان‌طور که گفتیم، وردپرس در ابتدا فقط به کار ساخت وبلاگ‌های ساده می‌آمد؛ اما افزونه‌ها وارد صحنه شدند و توانستند قابلیت‌های این سیستم مدیریت محتوا را تا آسمان هفتم بالا ببرند!

درحال‌حاضر، تقریباً برای هر کاربردی چندین پلاگین وجود دارد. مثلاً اگر می‌خواهید با وردپرس فروشگاه اینترنتی بسازید، ووکامرس را روی داشبورد آن نصب می‌کنید و کارتان را کیلومترها جلوتر می‌برید. یا مثلاً افزونه‌هایی مثل Wordfence کمک می‌کنند امنیت سایت بهتر از قبل شود.

اینجا هم Open Source بودن وردپرس به چشم می‌آید؛ چون هرکس که دانشش را داشته باشد، می‌تواند برای این سیستم مدیریت محتوا پلاگین بنویسد.

نکته: هاست وردپرس خوب، افزونه‌های کاربردی و مهم را به‌صورت از قبل نصب‌شده در اختیار کاربر قرار می‌دهد!

وردپرس + هاست وردپرس = ترکیب برنده

در این مقاله، اول از همه فهمیدیم که وردپرس چیست. نخستین سیستم مدیریت محتوایی که عرضه شد و فرایند ساخت سایت را از همیشه راحت‌تر کرد. دلایلی که باعث می‌شوند تعداد خیلی زیادی از مردم برای ساخت سایت سراغ این پلتفرم بروند، موارد زیر هستند:

  • کاربرپسند بودن
  • قابل سفارشی‌سازی بودن
  • ساخت سایت‌های سئوپسند
  • جامعۀ بسیار بزرگ استفاده‌کنندگان
  • توسعه‌پذیر بودن

در ادامۀ مقاله از هاست وردپرس گفتیم. نوعی سرویس میزبانی که برای نگهداری از سایت‌های ساخته‌شده با این CMS، پیکربندی و آماده می‌شود؛ در نتیجه، این نوع هاست می‌تواند بهترین عملکرد ممکن را برای چنین سایت‌هایی تضمین کند. البته که هر گردی گردو نیست و همۀ هاست‌های وردپرس هم این‌طور نیستند!

خرید هاست وردپرس از هاستینگ معتبر، خیال‌تان را از بابت دستیابی به مزایای این نوع سرویس‌ میزبانی راحت می‌کند. به گواه ادعای مشتریان قبلی، سرویس هاست وردپرس مشهد هاست نقصی ندارد و تیم پشتیبانی حرفه‌ای ما، آماده است تا کوچک‌ترین مشکلات را در نطفه از بین ببرد و نگذارد هیچ‌گونه اختلالی را در عملکرد احساس کنید.

امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. لطفاً لینک این مقاله را برای دوستان‌تان بفرستید و کمک‌مان کنید دانش را گسترش دهیم.

اگر می‌خواهید وردپرس را راه‌اندازی کنید، آموزش نصب وردپرس را دنبال کنید تا به‌راحتی سایت خود را ایجاد کنید.

سؤالات متداول

  1. آیا وردپرس به زبان فارسی موجود است؟

بله! نسخۀ فارسی وردپرس سال‌ها است که ارائه شده و هیچ‌چیزی از نسخۀ انگلیسی آن کم ندارد.

  1. چگونه وردپرس را دانلود و نصب کنیم؟

با خرید هاست وردپرس، این کار تنها با یک کلیک انجام می‌گیرد؛ در غیر این صورت، می‌توانید به سایت رسمی وردپرس بروید و بعد از دانلود آخرین نسخه، فایل آن را روی هاست خود بارگذاری کنید.

  1. آیا استفاده از وردپرس رایگان است؟

بله! استفاده از وردپرس به‌صورت کاملاً رایگان ممکن است و نیازی نیست حتی 1 ریال پول بپردازید؛ مگر برای خرید قالب‌ها و افزونه‌های پولی که خب شامل هزینه‌های جداگانه می‌شوند.

  1. آیا هاست وردپرس گران‌تر از هاست اشتراکی است؟

طبیعی است که به‌خاطر تنظیمات خاص و برخورداری از امکانات ویژه، هاست وردپرس از ارزان‌ترین نوع سرویس میزبانی، یعنی هاست اشتراکی، گران‌تر باشد.

منابع: Hostinger | Kinsta

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *